dissabte, 28 de gener de 2017

Parc Natural del Delta de l'Ebre I

Parc Natural del Delta de l'Ebre I

Els Ports nevats

El Delta de l'Ebre és la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental. L'equilibri entre la seva riquesa natural i l'explotació per part de l'home no ha estat mai fàcil, per això, l'any 1983, la Generalitat de Catalunya va aprovar la creació del Parc Natural del Delta de l'Ebre, que ocupa les comarques del Montsià (hemidelta dret) i del Baix Ebre (hemidelta esquerre).

Els Ports nevats

El Delta de l’Ebre està format per dos zones clarament separades pel riu, la part dreta i la part esquerra del delta. De les poblacions que en formen part de l'hemidelta dret, destaquem Amposta, que juntament amb el Poblenou del Delta, té una major representació d'habitants. També cal destacar Sant Carles de la Ràpita com a límit del Delta per la part inferior i Sant Jaume d’Enveja com una de les poblacions més amplies del Delta de l’Ebre. El centre d'interpretació de les llacunes del Parc Natural del Delta de l'Ebre és troba a la Bassa de l'Encanyissada i popularment anomenada la Casa de Fusta.


De l'hemidelta esquerre, destaquem la població de Deltebre, on trobem la seu del Parc Natural del Delta de l'Ebre i l'’Ampolla com a límit superior del Delta de l’Ebre. D’altra banda, el seu considerable paper biològic contrasta amb la profunda humanització d’una gran part de la seva superfície i amb el seu pes agrícola. Des dels següents enllaços poden visitar alguns dels atractius turístics i gastronòmics de les Terres de l'Ebre!

Els Ports nevats

Troba els allotjaments de Parc Natural del Delta de l'Ebre aquí
Per dormir

Allotjaments turístics al Delta de l’Ebre

L'Ebre

Apartaments al Delta de l’Ebre

L'Ebre

Restaurants al Delta de l’Ebre

L'Ebre

Gastronomia

Plats típics del Delta de l’Ebre
Gastronomia del Delta de l’Ebre
 
Què menjar
On menjar
Muscleres Prats
Musclarium


Webs d'interés:

Terres de l’Ebre


Ebre.com


Més informació:

Ajuntament de Deltebre (Turisme)

Ànec

Martinet blanc

Martinet blanc

Martinet blanc

Arrossal inundat

Flamencs

Flamencs

Flamencs

Posta de sol

Posta de sol


El Parc Natural del Delta de l’Ebre té una superfície total de 7.736 ha de les quals 3.979 corresponen a la comarca del Montsià (hemidelta dret) i 3.757 a la del Baix Ebre (hemidelta esquerre), Compren les llacunes de les 011es, el Canal Vell, el Garxal, l’Alfacada, la Platjola, la Tancada i l’Encanyissada, les illes de Buda, Sant Antoni i Sapinya, les penínsules de la Punta de la Banya (els Alfacs) i del Fangar, els ullals de Baltasar i els erms de Casablanca.

Està situat als termes municipals de l'Ampolla, Amposta, Camarles, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja. El delta de l'Ebre és la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants de l'Europa Occidental, després del parc regional de la Camarga a França i el Parc nacional de Donyana al sud d'Espanya.

Rafel Balada Llasat fou el primer director del Parc Natural del Delta de l'Ebre des dels seus inicis el 1983 fins al 2000.

Geologia, Clima, Aiguamolls, Vegetació, Riquesa faunística, Activitat humana, Vegeu també, Referències, Enllaços.
-.-


-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada