dimecres, 1 de juny de 2016

Premis Habitàcola 2016 (Projectes finalistes)

Aquest any des d’Habitàcola, s'ha volgut estimular una reflexió sobre l’ús dels terrats urbans, una reflexió sobre les possibilitats de recuperar-los i reintroduir-los en els binomis home/espai – privat/públic.

Els premiats els coneixerem el dia 8 de juny dins del programa del FADfest 2016

El FADfest és l’esdeveniment anual del FAD que celebra l’excel·lència creativa, reconeix la feina de professionals i empreses i apropa el disseny a la ciutadania. Un aparador per descobrir les millors propostes de l’any en arquitectura, interiorisme, disseny gràfic, publicitat, disseny industrial, artesania, art i moda que es celebra a Barcelona entre el 6 i el 12 de juny de 2016.

La festa del lliurament de la 58a edició del Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i de la 28a edició dels Premis Habitàcola serà el dia 8 de juny al Disseny Hub Barcelona.

Entre els 10 projectes finalistes dels premis Habitacola 2016 en tenim tres: Running Roof, Arquitecturasense Arquitectura, i Fins al cel,  dels alumnes de l'Escola d’Art i Disseny de Reus i que segidament us presentem.


PROJECTES FINALISTES dels Premis Habitàcola 2016

Running Roof

Running roof és una proposta que prova de donar ús als oblidats terrats i fomentar l’esport.

De vegades fer esport a la ciutat no és pràctic ja que aquesta està plena d’obstacles i perills. La nostra proposta consisteix a unir els terrats d’una illa d’edificis mitjançant monticles. D’aquesta manera l’esport no es veu interromput i es practica en un ambient més pur.

Autors: Sara Mateos, Hajar Oubaddi, Gislè Marín

Escola d’Art i Disseny de Reus

Professor: Nacho Álvarez

-.-


Arquitecturasense arquitectura

HABITACOLA2016_ARQUITECTURASENSEARQUITECTURA from MARTA GRAELLS MALLAFRE on Vimeo.

Arquitectura sense arquitectura és una proposta per recuperar l’ús social i comunitari de les cobertes urbanes.

Per aconseguir-ho ens vam plantejar fer una enquesta o reunió de veïns a on els mateixos usuaris ens plantegessin les seves propostes-carències de la seva coberta. Finalment ens vam llençar al carrer i vam demanar que cadascú ens fes la seva proposta per escrit.

Després de preguntar a gairebé 100 persones vam arribar a algunes idees/propostes més compartides: barbacoa, jardí, piscina, espai de cine, zona de jocs/infantil, ….

D´aquesta manera la nostra proposta arquitectònica es redueix a reflectir el desig social/comunitari per reviure aquests espais oblidats o desaprofitats, … arquitectura sense arquitectura.

Autors: Miriam Duro Lopez, Cristina San Jose Campos, Marta Graells Mallafre

Escola d’Art i Disseny de Reus

Professora: Lídia Porcar

-.-

Fins al Cel

El nostre projecte té com a objectiu principal insistir o remarcar la idea de fer un canvi en les lleis de construcció.

Proposem que els ascensors arribin fins al terrar i no es quedin al pis més elevat, facilitant així a totes les persones l’accés al mateix. D’aquesta manera estem promovent que tant els residents com els visitants puguin pujar fins a dal de tot lliurement i de la forma més fàcil possible, per poder dur a terme diferents activitats com prendre el sol, fer una copa, una pel·lícula a l’aire lliure, un hort urbà… 

D’aquesta manera el terrat ja no serà aquella part de l’edifici que queda aïllada o que ens costa pujar un pis d’escales, les quals impedeix l’accés a certes persones de mobilitat disminuïda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada