diumenge, 3 de gener de 2016

30 anys d'exposicions a la capellla de Sant Roc de Valls

El passat dissabte 19 de desembre, a les set de la tarda, el Museu de Valls presentava l'exposició Capella de Sant Roc. 30 anys d'art contemporani per celebrar la continuïtat de la programació de l'espai d'art emergent durant tres dècades.


L'exposició recull l'activitat d'aquests trenta anys, a través d'una selecció de les obres que els artistes han donat al fons del Museu, en motiu d'haver fet l'exposició a la Capella, i de tots els catàlegs que s'hi han publicat.

Obra de Glòria Ortega

La mostra exposa una seixantena de treballs, ocupant tot l'edifici del Museu de Valls.

La inauguració coincideix en l'obertura d'una nova mostra a la Capella, del cicle Dèria, de l'artista Ciprian Homorodean amb el títol Llar dolça llar.La Capella va ser un projecte iniciat l'any 1985 per l'Anton Gurí, aleshores director de l'Escola d'Art de Valls. Des d'aleshores ha tingut dues etapes clarament diferenciades. La primera, que cobreix els primers quinze anys, va ser dirigida per l'Anton Gurí, el qual marca la dedicació i l'esperit de la programació d'aquest espai tant emblemàtic: la promoció dels artistes joves que es movien en el camp de l'art emergent.

S/T. Tècnica mixta sobre fusta. 200x200 cm. .1989 Pere Folch

La segona etapa serà el Museu de Valls qui es responsabilitzarà de la programació. Des de l'any 2001 fins al 2006 es farà directament des del personal del museu i a partir d'aquell any a través de diversos comissariats. En primer lloc per la crítica d'art Cèlia del Diego (2006-2008) i posteriorment per Albert Martínez López-Amor (2008-2010), Joana Hurtado (2011-2013), Jordi Antas (2013-2015), i des d'aquest any Marina Vives.


Obra Joan Rom

Obra Francesc Vidal

Obra Àngel Pomerol

Obra Aureli Ruiz

Obra Lidia Porcar

Obra Manel Margalef

Obra Antoni Gonzalo

Obra Ester Ferrando

Obra de Josep Salmerón

Obra de Salvador Juanpere


En aquest trenta anys s'hi han fet més de cent-cinquanta exposicions en la qual hi han participat gairebé el mateix nombre d'artistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada