divendres, 15 d’agost de 2014

Tarascon, Niaux, Bédeilhac ...Cova de Niaux

Pavelló-escultura de l'arquitecte italià Massimiliano Fuksas a l'entrada de Niaux

La gruta o cova de Niaux (en francès: Grotte de Niaux) és una cova prehistòrica de França que compta amb pintures rupestres del Paleolític Superior, especialment nombroses figuracions parietals magdalenians. La cova es troba semioculta a mitja vessant a la vall de Vicdessos, prop del poble de Niaux, a uns 7 km de Tarascon-sur-Ariège, en el departament d'Arièja, regió de Migdia-Pirineus. És part del conjunt de coves rupestres del que es coneix com pintura franc-cantàbrica.


Després d'endinsar-nos uns 800 m des de l'exterior, s'arriba al anomenat Saló negre, una rotonda natural les parets es troben adornades amb un centenar de representacions animals en un conjunt excepcional magníficament conservat. Amb una antiguitat d'uns 13.000 anys, aquestes pintures realitzades amb traços negres representen els grans mamífers de la fauna prehistòrica de la regió, com bisons, cavall, cérvols i cabres salvatges.

Més informació: Wikipedia  

Pavelló-escultura de l'arquitecte italià Massimiliano Fuksas

A l'entrada s'ha habilitat un petit espai museogràfic amb un esplèndid pavelló-escultura en acer cortén de l'arquitecte italià Massimiliano Fuksas.

La grotte de Niaux
http://www.grands-sites-ariege.fr/fr/grotte-de-niaux/detail/1/presentation-1


La grotte de Bédeilhac
 

Entrada a Bédeilhac

La gruta de Bédeilhac (en occità Cauna de Vedelhac) és una cova a la ciutat de Bédeilhac-et-Aynat a Arieja, al sud de França, que ha tingut ocupacions des de la Prehistòria. Conté pintures rupestres paleolítiques. És part de la xarxa de coves decorades de la franja Pirineus - cantàbrica.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Gruta_de_Bédeilhac
Bédeilhac
http://www.grotte-de-bedeilhac.org


Durant la II Guerra Mundial fou utilitzada d'angar, aeroport, fabrica d'avions i fins hi tot de polvorí

Un avion dans la grotte Bédeilhac _._

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada