dissabte, 18 de juliol de 2015

Llorac

Llorac
.
L'església, d'origen romànic, està dedicada a Sant Joan i fou refeta a finals del segle XVIII

Llorac és un municipi ubicat a l'extrem septentrional de la comarca de la Conca de Barberà. El seu terme és força accidentat. Ocupa el primer tram del riu Corb, que neix al terme de Rauric. El poble de Llorac està ubicat al peu d'un petit tossalet, a la vora del riu Corb. L'església, d'origen romànic, està dedicada a Sant Joan i fou refeta a finals del segle XVIII.

Situat a l'extrem septentrional de la comarca de la Conca de Barberà, el poble de LLorac disposa de paratges de gran bellesa natural com les Obagues del riu Corb, zona declarada Espai d'Interès Natural, pel seu microclima tan especial, en ser un enclavament de vegetació submediterrània i eurosiberiana en una zona normalment seca i de clima continental. També travessa el terme municipal la Ruta Verda de la Conca de Barberà, un projecte desenvolupat per conèixer més de prop els parcs eòlics de la zona.


Llorac

El terme és accidentat pels contraforts dels altiplans segarrencs però hi ha un descens progressiu en la línia d'est a oest. El municipi, a 648 m d'altitud, ocupa la vall del primer tram del riu Corb, que neix al terme de Rauric al seu marge esquerre i al peu d'un tossal que el domina des de migdia.

A més de la població de Llorac, comprèn les pedanies de Rauric, la Cirera, Albió i el despoblat de Montargull. Tots són pobles petits que viuen principalment de l’agricultura del cereal i la ramaderia i que han sabut mantenir el seu encant. Són pobles carregats de patrimoni històric.


Campanar de l'església de Sant Joan

Fonts: 


_._

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada