dilluns, 17 d’agost de 2015

Caunas de Menerbés, Lastours, Revèl, Saint-Papoul, Montoliu ...

Caunas de Menerbés

L’abadia benedictina de Sant Pere i Sant Pau de Caunas
 
- Caunas de Menerbés (en francès Caunes-Minervois) és un municipi de França de la regió del Llenguadoc-Rosselló, al departament de l'Aude.

Abadia de Caunes, monestir benedictí d'estil romànic, catalogat com a monument històric.


L’abadia benedictina de Sant Pere i Sant Pau de Caunas té el seu origen en la restauració monàstica portada a terme després de la recuperació d’aquestes terres, en aquell moment en mans sarraïnes. Aquesta fundació hauria estat possible gràcies a l’empenta de sant Benet d’Aniana, que a través del seu seguidor Anià, va obtenir del poder carolingi el vist-i-plau per a la fundació (794) i que va posar l’establiment sota la seva protecció.

Més informació: Abadia de Caunas / Abadia de de Sant Pere i Sant Pau de Caunas

Lastours.

- Lastours. (Quertineux - Surdespine - Tour Régine - Cabaret) A quinze quilometres al nord de Carcassona, trobem una muntanya en la que en el cim hi ha quatre monticles, cada un d'ells coronats per un castell anomenats. Quatre castells que dominen el curs de l'Orbiel i el rierol del Grésilhou, el seu afluent, tot vigilant el lloc de pas on la vall s'extreny.

Els quatre castells de Lastours

Els quatre castells de Lastours


Quertineux- Surdespine - Tour Régine - Cabaret  

Cabaret - Tour Régine - Surdespine - Quertineux

-
Els quatre castells de Lastours. Construït sobre lla roca a 300m sobre el nivell del mar, els quatre castells del lloc de Lastours (Cabaret, Torre Régine, Surdespine i Quertinheux) dominen amb orgull el Orbiel (riu) i el Torrent Grésilhou en un paisatge salvatge punxòs de xiprers.


Torre Quertineux
Tour Régine i Cabaret
Tour Régine i Cabaret
Surdespine, Tour Régine i Cabaret
Surdespine
Surdespine i Quertineux
Quertineux

Flanquejant el Cabardès des de l'Alta Edat Mitjana que controla una de les principals vies en el Cabardès i la Muntanya Negre i va prendre tota la seva importància en el moment de la croada contra els albigesos.

Les excavacions arqueològiques dutes a terme des de l'any 1980 sota la direcció de |'Elise Gardel, han ajudat a treure a la llum el poble medieval de Cabaret, la meca del catarisme i la resistència contra els exèrcits dels creuats.

Aquest antic assentament fortificat anomenat "castrum", inclou un centenar d'habitatges i nombroses fargues. Aquests llocs van ser abandonats precipitadament sense els seus habitants pogueren endur-se cap objecte.

http://les4chateaux-lastours.lwdsoftware.ne


Localització: https://goo.gl/maps/wDk3b

Recorregut: 


Revèl

Mercat de Ravèl
 
- Revèl és un municipi francès del department de l'Alta Garona, a la regió Migdia-Pirineus. Està situat a 50 km a l'est Tolosa i té l'origen urbà en una bastida medieval. En aquest municipi s'hi troba el llac de Saint-Ferréol, que alimenta el Canal del Migdia. 

Mercat de Ravèl. encavallades de fusta que sostenen la coberta


Castellnou d'Arri

Visita a les rescloses (Canal de las Doas Mars)
 
- Castellnou d'Arri (en occità Castèlnòu d'Arri i localment Castèlnau d'Arri, en francès i oficialment Castelnaudary) és un municipi del departament de l'Aude a la regió francesa del Llenguadoc-Rosselló. Visita a les rescloses (Canal de las Doas Mars).

https://goo.gl/maps/hEjQF

- L'abadia Saint-Papoul


L'abadia de Sant Pàpol

L'abadia de Sant Pàpol és una abadia romànica benedictina del segle XII, situada al municipi de Sant Pàpol (Llenguadoc-Rosselló, França), catalogada com a monument històric.

Fou un establiment religiós fundat al Llenguadoc. La data de la seva fundació és desconeguda però s'atribueix a Carlemany. Apareix esmentada al catàleg elaborat a la dieta d'Aquisgrà (817).

Al segle XIV l'abadia fou erigida en bisbat. El seu capítol, igual que el d'altres abadies erigides en bisbat pel Papa Joan XXII, va romandre regular, fins que l'establiment fou secularitzat. La població de Sant Pàpol es va originar en l'abadia.

Conté interessants capitells del Mestre de Cabestany.


Hom atribueix al Mestre de Cabestany o a la seva escola o influència directa la decoració exterior de l’absis central. Hi destaquen dos capitells historiats, l’un amb l’escena de Daniel entre el lleons i el segon amb el Càstig als calumniadors. Aquesta decoració s’estén també en els modillons que rematen els murs, sota la cornisa. 

 Més informació: Abadia de Sant Pàpol

https://goo.gl/maps/DjjxH
 
Montoliu


- Montoliu (en occità, Montoliu; en francès, Montoulieu) és una municipi de la regió del Migdia-Pirineus, departament de l'Arieja.

MONTOLIEU, "VILLAGE DU LIVRE" (750 habitants 14 Llibreries)
El poble del llibre, arts gràfiques, museus d'arts i oficis del llibre.

Abans d'entrar a La "Manufacture" antiga fàbrica reial de paper de Lluís XV ens trobem una placa que diu:

"Ici dans l'ancienne usine furent internés de février à septembre de 1339 des Réfugiés Républicains Espagnols (au moins 400 détenus) fuyant le fascisme franquiste.

En hommage à leur soufrance et leur dignité,

PASSANT SOUVIENS-TOI!!!"

· Ajuntament de Montoliu

· Montoliu a Wikipedia

· Més info clica AQUÍ

 Localització: https://goo.gl/maps/X5ivH

Recorregut:


 _._

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada