dijous, 13 d’agost de 2015

Almoster, Ceret ...

Hem sortit al matí amb intenció d'arribar promte, hem trobat retencions al passar la frontrea, així que no hem arribat fins mitja tarda.

 

En arribar a Ceret, anem a prendre posició on dormir i se'n anem a donar una volta i situar-nos, demà hi ha fenia "gross". Així que a fer temps per sopar aviat i dormir, demà ens espera un dia ple d'emocions.

Ceret


-
Ceret (nom oficial francès, Céret) és la vila i capital del Vallespir, a la Catalunya Nord. El seu terme està en part al pla, a uns 175 metres sobre el nivell del mar, i en part a 1.400 metres d'alt.


La ciutat és coneguda per les estades de grans pintors i escultors: el 1910 s'hi establí Manolo Hugué, amic de Pablo Picasso, el qual hi va estar el 1911, i més tard s'hi va unir Georges Braque, i el poeta Max Jacob. Del 1911 al 1914 Picasso hi va pintar moltes obres cubistes. Pel mateix temps també varen estar a la vila Juan Gris i Auguste Herbin. El 1919 els lituans Chaïm Soutine i Pinchus Krémegne, expressionistes, i el cubista André Masson. Més tard, Marc Chagall, Raoul Dufy, Albert Marquet i Jean Cocteau. El 1950 Pierre Brune, instal·lat a Ceret des del 1916, hi va fundar el Museu d'Art Modern, al qual Picasso i Matisse van donar diverses obres. El 1953, Picasso va tornar a Céret, i va donar al museu més obres. El 1983 hi va anar a pintar Antoni Tàpies i se li va dedicar una sala del museu. El 1990 es va portar a Ceret un llenç de Picasso del període blau (el Retrat de Corina Pere Romeu).

Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Ceret


Localització: https://goo.gl/maps/VHRuo

· Museu d'Art Modern de Céret (EPCC)
http://www.musee-ceret.com


Museu d'Art Modern de Céret

Al Museu d'Art Modern de Céret ens hi espera una excelent exposició de l'escultor català Jaume Plensa, la reservem per demà que hi haurà temps per gaudir-la amb calma i hore per endevant.

Aquí una petita mostra per anar fent boca.

2015.08.14 Cèret - Jaume Plensa
Le silence de la pensée


· Casa del Patrimoni Françoise Claustre

 Françoise Claustre, Françoise Treinen de soltera (París, 8 de febrer del 1937 — Montoriol, 3 de setembre del 2006) va ser una etnòloga i arqueòloga francesa, directora emèrita de recerca del CNRS. Conegué una fama no desitjada per haver estat segrestada per rebels del Txad durant més de mil dies. En els seus darrers anys es dedicà a l'estudi de l'arqueologia de la Catalunya del Nord.

Llegir més, clica AQUÍ


Una funeraria - Edat del bronze 900-800 a.C.
Maison du Patrimoine Françoise Claustre
Musée d'Archéologie de Céret
http://www.masdelabalma.fr/musee
 

Musée d'Archéologie de Céret 

http://www.masdelabalma.fr/musee


Davant mateix del museu d'arqueologia, a la Placeta d'en Duran hi ha la Galeria d'Art Miliou.Cat de Ceret, en la que esn trobem una sorprenent exposició d'art contemporani i una instal·lació al carrer força atractiva i participativa.
Localització: https://goo.gl/maps/p9KbtwARcWH2

· Museu d'Instruments de Ceret
https://ca.wikipedia.org/wiki/Museu_d%27Instruments_de_Ceret


La Capelleta - Ceret. Vallespir, Catalunya Nord.La Capelleta és un una petita capella que antigament formava part de l'hospital del L'Hôpital Saint Pierre, del segle XVII. Actualment ha estat reconverida en sala d'exposicions i museu, comptant amb una col·lecció d'instruments musicals catalans de diferents èpoques. La sala d'exposicions es dedica primordialment a promocionar artistes locals de l'actualitat.

Localització:


_._

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada