dissabte, 9 d’agost de 2014

Ceret, Castèlnòu de Montmiralh...

Agafem la ruta D115 fins a Le Boulou, allí cerquem l'A9 / E15 (La Catalana) i no la deixem fins poc abans d'arribar a Narbona on agafarem l'A61, passarem de llarg Carcassona, seguim en direcció Tolouse, no hi arribem, 60 quilòmetres abans ens trobarem amb la població de Castelnoudary, allí  deixarem l'A61 per agafar la N126 en direccó Castres passant per Revel per D83 i D964, la D18 a Gaillac i d'allí segui per la D18 i D964 fins Castelnau-de-Montmiral.

Aquí la ruta

Castèlnòu de MontmiralhCastèlnòu de Montmiralh (en francès Castelnau-de-Montmiral) és un municipi francès, situat al departament del Tarn i a la regió de Migdia-Pirineus.


Rue Jean Baptiste Marcet

En tot el bosc de Grésigne hi ha gran quantitat de dòlmens de la Edat del Bronze i Oppidums / oppida (fortaleses) de l'ferro edat. La Bastide albigesa va ser fundada el 1222 per Raymond VII, comte de Tolosa. El seu nom original és "Novum Castellum Montis Mirabilis"; abreviatura de "Montmiral" va ser utilitzat comunament en els documents oficials, incloent el segle XIX a l'estat civil de la comuna.


Durant el Cent Anys Guerra, els anglesos, dirigits pel Princep Negre, que havia envait Albi el 1345, es retiraran sense atrevir-se a atacar la ciutat...


Durant les Guerres de Religió, Castèlnòu de Montmiralh mai s'adhereix al protestantisme i dóna la benvinguda als catòlics de Gaillac, que van ser expulsats de la ciutat la pels protestants.


Lluís XIII va pernoctar a Castèlnòu de Montmiralh 24 juny 1622, a la casa de "Totnac". 

_._


_._

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada