dimarts, 12 d’agost de 2014

Castèlnòu de Montmiralh, Rabastens, L'Illa d'Albigés,

Mercat a Castèlnòu

Mercat a Castèlnòu

Mercat a Castèlnòu

Rabastens 

Portalada de la Catedral de Notre-Dame du Bourg, romànica del segle XIIICatedral de Notre-Dame du Bourg


Sostre de la catedral de Notre-Dame du Bourg

Capçalera de la catedral de Notre-Dame du Bourg


Rabastens és un municipi francès, de la regió de Migdia-Pirineus i del departament del Tarn.

Vestigis descoberts propers on es troba l'actual ubicació de la localitat indiquen l'existència d'una ciutat galorromana. D'altra banda, els noms acabats en "ens", en la toponímia, poden indicar un origen germànic, i fins i tot visigot.
 

A principis del segle XVII, la ciutat es trobava sota protecció del comtat de Tolosa. Situada propera al Lauragais, és considerada com a centre càtar i, en aplicació del Tractat de París (1229), se li destrueixen totes les seves fortificacions medievals. Acabada ja la croada albigesa, a finals del segle XIII, la localitat comença a experimentar un període pròsper gràcies a les vinyes i la qualitat dels seus vins, utilitzant el riu Tarn per transportar cap a Bordeus. En aquesta època, l'urbanisme es desenvolupa segons el pla de les bastides i es construeix l'església Notre-Dame du Bourg, entre 1230 i 1260, a iniciativa dels monjos benedictins de Moissac.
 
De tronada fem parada als Vignerons de Rabastens.


Vignerons de Rabastens

L'Illa d'Albigés


Trucador


L'Illa d'Albigés (en francès Lisle-sur-Tarn) és un municipi francès, de la regió de Migdia-Pirineus i del departament del Tarn.

Església de Notre Dame de la Jonquière

Església de Notre Dame de la Jonquière


És un poble fortificat a la ruta de peregrinació a Santiago de Compostel·la. Vassall dels comtes de Tolosa. Durant la croada albigesa, el nord del Tarn, resta fidel al comte de Tolosa Raymond VI i VII Raymond, és arrassada pels croats de Simó de Montfort. El Tractat Meaux-París que va posar fi als combats a 1229, s'ordena desmantellar les muralles.

Comte de Tolosa, Ramon VII, volgué crear une vila que remplaçaria el castell de Montagut, que els crosats havien ordenat de enderrocar.
Al centre de la vila de l'Illa d'Albigésens trobam la plaça porticada Paul Saissac, digne d'una bona pasejada i gaudir de les construccions de maons i encavallades. Entre aquestes arcades, al número 13 hi ha una establiment, pujem les escales i al primer pis ... oh! sorpresa, el museu de la xocolata.

Musée Art du chocolat
13 Place Paul Saissac
81310  Lisle-sur-Tar

Museu de la xocolata

Localització del Musée Art du chocolat Lisle-sur-Tarn:
Antic pas del camí de Sant Jaume-
http://oc.wikipedia.org/wiki/L%27Illa_d%27Albigés


Àlbum de fotos_._

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada