diumenge, 10 d’agost de 2014

Castèlnòu de Montmiralh, Puègcèlsi, Pena, Campanhac...

Puègcèlsi

Puègcèlsi

Puègcèlsi (en francès Puycelsi) és un municipi francès, situat al departament del Tarn i a la regió de Migdia-Pirineus.Muralla de Puègcèlsi

La ciutat va ser fundada al segle X pels monjos benedictins de l'Abadia de Aurillac.


Campanar d el'església de Sant Corneli Puègcèlsi

Lloc cobejat, se sotmet a diversos setges, especialment per Simón de Montfort durant la croada contra els albigesos (1211-1213). El castell va ser desmantellat en el Tractat de Meaux en 1229, i les seves ruïnes van ser excavats el 1830 per desenvolupar l'actual lloc de la Capella Saint-Roch.

Capella de sant Roc

La ciutat també va ser assetjada pels "pastorets" i 1320 pels anglesos el 1386 (els anys de guerra dels Cent). Mai va ser presa per la força.


El poble, el capital conjunt, és un lloc pròsper fins a 1850 amb prop de 800 habitants. La població total del municipi inclou els llogarets de velles parròquies de Laval, de Saint-Catherine, Lacapelle, Sant-Julien, era de 2.450 habitants. La Primera Guerra Mundial i l'èxode rural entre les guerres van minvar la població, això si, sense vessament de sang. Pràcticament abandonat en la dècada de 1950, el poble es va beneficiar del subministrament d'aigua el 1960, va ser restaurat pels residents de segona vivenda.En el context de la fi de la guerra d'Algèria, un llogaret de prosceni va ser construït el 1962 allunyat de la població, en un lloc anomenat el Janade, a les famílies d'harkis.

Torre de la presó de Puègcèlsi porta d'accés a la primera muralla
 
El 22 de març de 2011 canvia el seu nom oficial de Puycelci a Puycelsi
http://ca.wikipedia.org/wiki/Puègcèlsi


Muralla Puègcèlsi

Puycelsi - Village Médiéval Fortifié


Pena


Pena

Pena (en francès Penne) és una comuna d'Occitània (França), situada al cantó de Vaour, departament de Tarn, regió de Migdia-Pirineus. Està situada a la regió occitana de Llenguadoc.

Esglèsia firtificada de Penee - Pena

Els anys 40 va acollir un grup d’exiliats republicans catalans per muntar, amb l’ajuda dels quàquers americans, una fàbrica de joguines de fusta.


Porta d'accés al castell de Pena

Castell de PenaCampanhac 
Campanhac (en francès Campagnac) és un municipi francès, situat al departament del Tarn i a la regió de Migdia-Pirineus.

Església Saint-Eusèbe, Campagnac

Castèlnòu 

Plaça de les Arcades. Castèlnòu

Castèlnòu de Montmiralh (en francès Castelnau-de-Montmiral) és un municipi francès, situat al departament del Tarn i a la regió de Migdia-Pirineus.

Castelnau de M
ontmiralh
_._

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada